Decco ablakok

Decco 70 nyílászáró profil

Decco 70 profilrendszer a nyílászárók legújabb trendjeit követve korszerű, esztétikus és egyedi külsőt nyújt az ablakoknak.

70 mm beépítési mélységű 6 kamrás profilrendszer.

Kiváló hőszigetelés az Uf 1,2 Wm2 / K osztályú profilokban

Tömítések szürke vagy fekete színben

A profil magja megegyezik a dekoratív fólia színével.

Az erősítések kiszélesített kamrái fokozzák az ablakok merevségét, és lehetővé teszik minden, megfelelően tervezett konstrukció kivitelezését

Az ajánlatunk a profil alapteste három színben érhető el: fehér, karamell és sötét barna

Roplasto 68 profilok

Roplasto 7001 AD 5-kamrás egyenes szárnyú 68mm-es profil

 • ROPLASTO német ólom- és kadmiummentes profil
 • 5 kamrás (ablak) kivitel
 • 68mm-es szerkezeti vastagság
 • Üvegezés Ug=1.0 argongázas, low-e kivitel
 • Egyenes szárnyú “domborított” forma
 • Fekete vagy világosszürke gumitömítés
 • Termikus, vagy tüzihorganyzott acél merevítés(“U” vagy zártszelvény)
 • Pontos mérettartás
 • Résszellőzés
 • Deformációmentes
 • Hőingadozásra nem reagál
 • Előlégkamrák segítik a jó hang- és hőszigetelést
 • Sima, tisztításbarát felületek
 • Nagy statikai szilárdság
 • Fokozott légzárás
 • Környezetbarát, újrahasznosítható
 • Kényelmes működtetés

GEALAN nyílászárók

S 8000 IQ 6 kamrával

Kiváló hőszigetelés a hatkamrás keretnek és szárnynak köszönhetően
könnyű tisztíthatóság a nagyméretű keretfalcnak köszönhetően
választható kétszeresen levágott üvegcsíkkal, eltolt felületű kivitelben vagy kerek üvegcsíkkal, félig eltolt felületű kivitelbenAz S 8000 IQ igazolja a GEALAN következetes piacorientáltságát. Ennek a 74 mm beépítési mélységű ütközési szigetelésnek a megalkotásakor a gazdaságosságot és az anyagoptimalizálást tartottuk elsődlegesen szem előtt – az ablakgyártó problémamentes és gazdaságos termelésének érdekében.
A 74 mm-es beépítési mélység jó hő- és hangszigetelést biztosít
Nagyméretű főkamra a nagyméretű acélmerevítések befogadására
Az anyagfelhasználás tekintetében optimalizált profilgeometria kíméli az erőforrásokat és így a környezetet is
Egyetlen merevítőacél a kerethez, szárnyhoz és félfához
Adott esetben még jobb levegőminőség és kényelemérzet a külső és a belső levegőt szabályozottan cserélő, szabadalmaztatott GECCO szellőzőrendszerrel
különféle acrylcolor színben és (fautánzatú) dekorfóliával kapható

Az S 8000 IQ rendszer fejlesztésekor a profilszilárdságra különös figyelmet fordítottunk. Az acélmerevítést befogadó főkamrát is ennek megfelelő nagyságúra méreteztük.

Az eredmény a standard merevítés nagyfokú hajlítási merevsége, ami szintén hozzájárul a profil stabilitásához. Ezzel nagyméretű elemek kivitelezése is lehetséges és az ablakgyártó üzem képes a nagyméretű ablakok iránti speciális igényeket is kielégíteni.

 • Az ablakelemek maximális magasságát az ablakszélesség és az abból eredő összfelület határozza meg.
 • Nagy felületű ablakoknál nagy erők hatnak az ablakelemekre.
 • A szilárd acélmerevítések nagy hajlítószilárdságot biztosítanak és nagy ablakok kialakítását teszik lehetővé.

S 9000 profilrendszer

Az S 9000 profilcsalád egy modern, sokoldalú rendszer ablakokhoz, ajtókhoz és emelő-toló ajtókhoz, választhatóan két, vagy három tömítési síkkal.

 1. Alkalmas az akár 52 mm (STV® 54 mm) vastagságú, háromrétegű üvegezés befogadására is.
 2. Keskeny elölnézeti szélesség és dizájnorientált 15°-os ferdeségű élek.
 3. Intelligens tömítési elgondolás akár három tömítési szintig.
 4. Optimálisan használható az STV®-vel, vagyis a tábla és a szárnyvasalat szárazragasztásával.
 5. Nagyon jó hő- és hangszigetelés a hatkamrás felépítménynek és a tok és a szárny nagy beépítési mélységének köszönhetően.

A legjobb hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező rendszer nem véletlenszerűen, hanem céltudatos fejlesztési munka eredményeként jön létre. Az eredmények önmagukért beszélnek. A különféle számítások kiemelkedő hőszigetelési értékeket eredményeztek. A fejlesztés célja kezdetektől a Uf – 0,92 W/m²K értékű hőszigetelés elérése volt az acélt használó alapkombinációban – vagyis a passzívház-alkalmasság teljesítése. Mindezt a rendszer kialakítás innovatív részleteinek összessége adja.

Hőszigetelés      

A hőszigetelésre vonatkozó hazai előírásokat már az S8000 rendszer is teljesíti, itt az alap üvegezéssel  ( 4-16-4 Low-E, argongáz töltéssel, melegperemmel) az ablak Uw értéke 1,15 W/m²K alatt lesz, amely kielégíti a hazai vonatkozó előírásokat. Ez a profilrendszer háromrétegű Ug=0,7 W/m²K melegperemes üvegezéssel még jobb hőszigetelést nyújt, az ablak 1,0 W/m2K alatti hőátbocsátású lesz.

                Hosszú távon mégis azt javasoljuk, hogy a jelenlegi legjobb termékcsaládot válasszák, ezzel jelentős energia megtakarítást és komfortot élvezhetnek a jövőben hosszú évekig. Erre az igényre fejlesztettük ki a GEALAN S9000 profilrendszerből ablak családunkat. Ez a rendszer vastagabb, középtömítéses profilokkal készül, hőszigetelése háromrétegű Ug=0,6 W/m²K melegperemes üvegezéssel 0,8 W/m²K alatti Uw értéket eredményez, amit a köznyelvben u.n. passzívház ablakként ismernek.

(A fentiekben megadott értékek az európai szabvány szerinti 123×148 cm-es egyszárnyú ablakra vonatkoznak)

            Az egyes ablak családok hőszigetelési értékét a mellékletben lévő táblázatban mutatjuk be, bár egy adott épület valamennyi nyílászáróra ez csak tájékoztató jellegű. Ekkor a tervekben szereplő nyílászáró konszignáció alapján ki fogjuk Önnek számolni valamennyi tétel konkrét hőszigetelési értékét, amely megmutatja a szerkezetek tényleges hőszigetelését az adott méretben és üvegezéssel.

Hanggátlás

Az épületek homlokzatát sokszor jelentős zajterhelés éri, ez elsősorban a gépjármű forgalomból, vasúti közlekedésből, ipari övezet közelségéből származik. Ezekbe a homlokzatokba nem elegendő a normál kb. Rw=34 dB (decibell) hanggátlású ablakok alkalmazása. A három rétegű hőszigetelő üvegezés sem megoldás ide, azonban ha előre gondolunk a zajterhelésre, lehetőség van hanggátló üvegezés beépítésére, amellyel akár Rw=43 dB hanggátlást is elérhetünk. A normál  4-12-4-12-4 üvegezéssel készülő ablak 34 dB hanggátlásával szemben már a 6-14-4-14-4 üvegezés is jelentősen jobb hanggátlást tud, ezzel ablakunk már 40 dB hanggátlású lesz, amely lehetővé teszi a nyugodt alvást, pihenést. Kérjük konkrét igényével keresse meg szakembereinket, akik készséggel tájékoztatják Önt.

Betörésgátlás

Legtöbben úgy gondolnánk, hogy egyedül a bejárati ajtó betörésgátlását kell megoldani. Ez ugyan igaz lehet egy magas épületben, ahol az ablakok nem támadhatók, azonban egy családi ház, földszinti lakás esetén leggyakrabban már nem az ajtók, hanem a hátsó teraszajtók, ablakok a betörések kedvelt célpontjai. Az ablakok alap kivitelben kiemelésgátlással rendelkeznek, ez azonban nem azonos a betörésgátlással. Amennyiben az ingatlan veszélyeztetett, lehetőség van több fokozatban speciális betörésgátlási tulajdonsággal rendelkező ablak gyártására.

Ekkor betörésgátló vasalat és üvegezés kerül beépítésre, amely ellenáll a leggyakoribb betörési módoknak.

Vízzárás, légzárás, szélállóság

Termékeinket laboratóriumi körülmények között bevizsgálták, ezek alapján az általunk kiadott „Teljesítmény Nyilatkozat“ tartalmazza a tényleges értékeket.

Fontosnak tartjuk a felhasználók figyelmét itt is felhívni, hogy a nyílászárók kiváló légzárása következtében különösen felújítások során gondoskodni kell a szellőztetés, a légcsere megoldásáról. Ennek hiányában az esetleg képződő páratartalom növekedés páralecsapódást, esetleg penészesedést okozhat, Erre mi is kínálunk Önnek ablakba beépített szellőzőket, de más módon, pl. gépi szellőzőkkel is meg lehet előzni a nem kívánt párásodásokat. A szellőztetés elmaradásából eredő párásodás, penészesedés nem a nyílászáró hibája, ellenkezőleg, annak kiváló légzárására és a megemekedett belső páratartalomra utal.